Novi iPad Pro bi mogao da nadmaši sva naša očekivanja

Već duže vreme željno iščekujem neki pouzdan Apple izvor vesti. Ako sve gore pomenute funkcije budu realizovane, kao što nam je ptičica Guilherme Rambo-a dojavila, onda će novi iPad Pro, kojeg očekujemo ove jeseni, biti neverovatno dobar.

1.Nema notch-a

Možete uzeti zdravo za gotovo da će novi iPad slediti novu dizajnersku školu i stići sa tanjim ivicama rama, OLED displejem i bez Home tastera. Prema Rambu, ivice rama će biti dovoljno debele da sakriju senzore za Face ID bez dodavanja ispupčenja za senzor, tj. notch-a.
2. Face ID u Landscape modu

Jedno je što ćemo možda morati da se oprostimo od Home taster i Touch ID-a na novom iPad-u. Ali, mnogi korisnici koriste svoje tablete u landscape modu, tako da se postavlje sledeće pitanje: šta će biti sa Face ID-jem koji može da identifikuje korisnike jedino u jednom (portrait) modu? Izgleda da ćete sada moći da koristite biometrijsku autentikaciju na vašem iPad-u u više pravaca. Možda će zahtevati dva različita senzora, ali videćemo šta se naći u tehničkoj specifikaciji.

3. Pozdravite se sa eksternim displejem

Rambo takođe potvrđuje da sa novim iPad-om možemo da očekujemo i prelazak na USB-C. Ali to nije sve! Dodaje i da ćete zahvaljujući novom konektoru moći da povežete svoj iPad sa eksternim displejem, puštajući snimke u 4K HDR-u. Wow!

4. AirPencil

Na vidiku je i nova verzija Apple Pencil-a koja će verovatno biti predstavljena sa novim iPad-om. Trik će biti u dobro pokrivenoj bežičnoj konekciji. Drugim rečima, biće dovoljno da približite Pencil svom iPad-u, pritisnete Connect i to je to.
5. Novi Magic Connector

Na kraju, ali ne manje važno je i to što će verovatno redizajnirati Magic Connector, koji vam dozvoljava da svoj uređaj povežete sa raznim aksesoarima- kao što je Smart Keyboard. Ako su sve informacije tačne, možda će ga pomeriti sa dna uređaja na poleđinu, što bi takođe moglo da znači i uveđenje mnogih drugih aksesoara.

Ne možemo da potvrdimo tačan datum objavljivanja novog uređaja, ali verujemo da će možda biti najavljen u okviru uzbudljivog Mac dešavanja koje očekujemo krajem oktobra (nadamo se sa gore pomenutim detaljima).


Source: iMagazin.rs

    Share

    Comments