Apple-ova sjajna AR demo aplikacija je sada besplatna za preuzimanje

Da li je za svakoga? Ne. Da li ćemo je mi koristiti? Nikako. Hoće li biti hit aplikacija? Naravno da ne. Uprkos svemu ovome, HomeCourt je jedna od najznačajnijih novih aplikacija Apple-a. Uglavnom zato što je AR više nego jednostavna demo tehnologija ili beskorisna zabava.Ukoliko ste pratili događaje vezane za lansiranje najnovijeg iPhone-a, mogli ste da vidite aplikaciju na delu, u nekoliko minuta. U osnovi, to je profesionalna analitička aplikacija za košarkaše. Ostavljajući telefon pored terena, okrenut licem na dole, ona počinje sama da radi svoj posao, koristeći izmenjenu realnost. Posmatra igrače, loptu i sve analizira koristeći mašinsko učenje. Evo demo verzije predstavljene na Keynote-u:
Aplikacija prati kako je koš postignut, beleži neuspešne pokušaje i njihove tačne parametre, stvara profile igrača, pamti njihove pokrete, vreme reakcije, pa čak i način na koji se lopta kreće. Izuzetno je kompleksno.

Jedan od osnivača, David Lee, rekao nam je da je počeo da radi na ovom projektu, jer ga je bilo sramota što nije mogao da postigne ijedan koš. Tada je radio za Apple. Zajedno sa nekoliko ljudi iz Facebook-a i Google-a, stvorio je aplikaciju. Ako vas interesuju detalji razvoja, slobodno poslušajte Lee-jevu TEDX Talks prezentaciju.
HomeCourt je dostupan u App Store-u već neko vreme, ali „Shot Science“, koji istinski unosi AR iskustvo, tek je lansiran.

Preuzmite HomeCourt iz App Store-a (besplatno, sadrži IAP)


izvor: iMagazin.rs

    Share

    Comments