Ovo je civilizovano mesto za javnu raspravu

Molim vas, obratite se ovom forumu za diskusiju sa istim poštovanjem kao što bi ste se obratili nekom u javnom parku. I mi smo zajednički resurs zajednice — mesto za razmenu veština, znanja i interesa kroz tekući razgovor.

Ovo nisu teška i brza pravila, samo pomažu ljudskom sudu naše zajednice. Koristite ove smernice kako biste ovu zajednicu održali u čistom, dobro osvetljenom u prostoru za civilizovanu javnu diskusiju.

Poboljšajte diskusiju

Pomozite nam da ovo napravimo odlično mesto za diskusiju tako što ćete uvek raditi na poboljšanju diskusije na neki način, koliko god je to mala. Ako niste sigurni da vaš post dodaje u razgovor, razmislite šta želite da kažete i pokušajte kasnije.

Teme o kojima se ovde raspravljaju su važne, i želimo da se ponašate kao da su i vama važne. Poštujte teme i ljude koji ih diskutuju, čak i ako se ne slažete sa nečim što se govori.

Jedan od načina za poboljšanje diskusije jeste otkrivanje onih koje se već dešavaju. Prosledite neko vreme pregledajući teme ovde pre odgovora ili pokretanja sopstvene, a vi ćete imati bolje šanse da upoznate druge koji dele vaše interese.

Budite složni, čak i kada se ne slažete

Možda ćete želeti da odgovorite nekome o nečemu što se ne slažete s njim. To je u redu. Ali, zapamtite da kritikujete ideje, ne ljude. Izbegavajte:

 • Prozivanje (‘Nazivanjem grdnim imenima’).
 • Ad hominem napadi.
 • Odgovaranje na tonski broj umesto njegovog stvarnog sadržaja.
 • Kontrakcija kolena-kretanja.

Umesto toga, pružite obrazložene kontra-argumente koji poboljšavaju konverzaciju.

Vaše učešće je uračunato

Razgovori koji smo ovde postavili su ton za sve. Pomozite nam da utičemo na budućnost ove zajednice tako što ćemo izabrati da se uključimo u diskusije koje čine ovaj forum interesantnim mestom — i izbegavaju one koji nemaju.

HACKINTOSH pruža alate koji omogućavaju zajednici da zajednički identifikuju najbolje (i najgore) doprinose: favorit, obeleživače, sličnosti, zastave, odgovore, izmjene i sl. Koristite ove alate kako biste poboljšali sopstveno iskustvo, i sve ostale.

Pokušajmo da napustimo naš park bolje nego što smo ga našli.

Ako vidite problem, označite ga

Moderatori imaju poseban autoritet; oni su odgovorni za ovaj forum. Ali i vi ste. Uz vašu pomoć, moderatori mogu biti facilitatori zajednice, a ne samo sudije ili policija.

Kada vidite loše ponašanje, nemojte odgovoriti. Podstiče loše ponašanje priznajući ga, troši energiju i troši svako vreme. Samo označite. Ako se dodaju dovoljno zastavica, Akcije ce biti preduzete automatski ili sa posredstvom moderatora.

Da bi održali našu zajednicu, moderatori zadržavaju pravo da uklanjaju bilo koji sadržaj i bilo koji korisnički nalog iz bilo kog razloga u bilo koje vrijeme. Moderatori ne prikazuju nove postove na bilo koji način; moderatori i operatori sajta ne preuzimaju odgovornost za bilo koji sadržaj objavljen od strane zajednice.

Uvek budi građanin

Ništa ne sabotira zdrav razgovor poput grubosti:

 • Budite civilni. Nemojte objavljivati ništa što bi razumna osoba smatrala uvredljivim, uvredljivim ili govori mržnje.
 • Držati ga čistim. Nemojte objavljivati ništa opsceno ili seksualno eksplicitno.
 • Poštujemo jedni druge. Nemojte nikoga uznemiravati ili tugovati, lažno predstavljati ljude ili izlagati svoje privatne informacije.
 • Poštujte naš forum. Nemojte postavljati neželjenu poštu ili na drugi način uništiti forum.

To nisu konkretni termini sa preciznim definicijama - izbegavajte čak ni pojavljivanje bilo koje od ovih stvari. Ako niste sigurni, zapitajte se kako biste se osećali da li je vaš post objavljen na naslovnoj strani New York Times.

Ovo je javni forum, a pretraživači indeksiraju ove diskusije. Držite jezik, linkove i slike bezbednim za porodicu i prijatelje.

Drži uredno

Napravite napor da stavite stvari na pravo mjesto, kako bismo mogli provesti više vremena za diskusiju i manje čišćenja. Tako:

 • Nemojte započeti temu u pogrešnoj kategoriji.
 • Ne prelazite iste stvari na više tema.
 • Nemojte postavljati odgovore bez odgovora.
 • Nemojte preusmeravati temu tako što ćete ga promeniti sredinom.
 • Ne potpisujte svoje postove - svaki post ima svoje podatke o profilu koji su mu priloženi.

Umesto objavljivanja “+1” ili “Dogovoreno”, koristite dugme Like. Umesto da uzimate postojeću temu u drugačijem pravcu, koristite Odgovor kao vezanu temu.

Objavi samo svoje sopstvene stvari

Ne možete objavljivati ništa digitalno koje pripada nekom drugom bez dozvole. Ne možete objavljivati opise, veze ili metode za krađu nečije intelektualne svojine (softver, video, audio, slike) ili za kršenje bilo kog drugog zakona.

Napravljeno od VAS

Ovom stranicom upravljaju prijatan staff team i vi, zajednica.Ako imate dodatnih pitanja o tome kako stvari treba da rade ovde, otvorite novu temu u meta kategoriji i raspravljamo! Ako postoji kritična ili hitna problematika koja ne može biti predmet meta ili prijave (zastavice), kontaktirajte nas preko stranice osoblja. staff page.

Uslovi korišćenja

Da, legalizacija je dosadna, ali moramo se zaštititi — a produženo, vi i vaši podaci — protiv neprijateljskih ljudi. Imamo uslove usluge Terms of Service koji opisuju vaše (i naše) ponašanje i prava vezana za sadržaj, da bi ste koristili nasu zajednicu morate se sloziti sa TOS.