Da li igrate igrice na Mac-u?


#1

Kao sto pise u naslovu da li igrate igrice na Mac-u ako igrate koje su to igrice :slight_smile:


#2

ne :slight_smile:
dok sam imao iMac presao sam Firewatch i to je bilo to. jednostavno nije masina za igre sa onakvim hladjenjem.
imam i konzole pa nisam silio previse mek.
sada uz hackintosh mogu da igram sve ali nema potrebe na macosu jer je ipak wintendo najbolji sistem za igre :slight_smile:

trenutno sam u potrazi za najjeftiniji God of War :slight_smile:


#3

Ja retko igram igrice jednon u 7 dana igram League of Legends jednu ili dve partije, pre sam igrao WOT ali to nisam igrao godinu dana i vise :slight_smile:


#4

Kad odlučim da nešto zaigram ozbiljno prešaltam se u Windows, logično! :stuck_out_tongue: Video igre ne igram baš nešto preterano zadnjih godina, ali obavezno gledam da makar isprobam one koje se izdvajaju u nekim oblastima i donose nešto novo, prevashodno zato što me zanima izrada video igara. U Windowsu imam Unreal Engine 4 instaliran i povremeno u njemu odradim nešto. Poslednje što sam radio je bio recimo ovaj Open World test, koji je bio više nego solidan izazov s obzirom da je ovaj žanr najzahtevniji za izradu, a neki su tvrdili da se to ne može napraviti u UE4ci da valja, pa sam eto lično hteo da se uverim kako tu zaista stvari stoje. Naravno, ima tu zezalica i nije baš sve ružičasto, ali daleko od toga da se ne može napraviti open world igra u ovom enginu. Uostalom, da ne gnjavim sa tim previše, evo kako to izgleda pa koga zanima neka pogleda:

Što se macOS-a tiče stoji mi još uvek na disku nekolicina igara i to izgleda ovako.

S tim što Eldar Scrolls nisam još ni jednom pustio, a imam ga instaliranog jedno 3-4 meseca najmanje, a Doom3 mi stoji samo zbog moda za teksture koji sam počeo da radim još 2005, batalio to negde 2007, pa pre jedno godinu i po dana odradio još neke s ciljem da zaokružim svoj mod. Međutim ima tu još dosta posla i ko zna kad ću a i dal ću to uopšte završiti. U principu radim to za svoju dušu, kad ugrabim slobodnog vremena, čisto eksperimenta radi.

Fliper je tu da se malo razmrdam i to ponekad pustim. Opalim nekoliko na brzaka i vratim se da radim to što sam započeo. U principu to je nešto što mogu da vam preporučim jer se tu radi o originalnim tj pravim fliperima koji su sada prebačeni u digitalno izdanje, a moram priznati da mi je bilo drago ovo da vidim jer su neki od njih obeležili moje detinjstvo.

Arcade games je zapravo Windows port, za MAME 0.142 arcade machines. To sam čistio nabacio iz poštovanja prema prvim igrama koje su takođe obeležile moje detinjstvo (Phoenix, Amidar, Joust, Scramble, Ghost’n Goblis, Galaga, itd.).

Limbo je logička arkadica koju sam odavno odigrao ali je čuvam jer predstavlja dobar primer vizuelno svedene odnosno ahromatske (čitaj: crno-bele) grafičke realizacije. Ne zauzima mnogo mesta pa ko velim neka je.

Gamepedia je digitalni katalog i RSS feeder, dobro mi je došao da pribeležim šta sam ja to sve odigrao do sada.

A Steam svi znamo šta je. Ostale igrice igra moja ćerka izuzev Don’t Starve Together koji smo pre izvesnog vremena igrali zajedno i to jeste bilo zabavno. Jer kako rekoše neki:

family


#5

Ja imam samo CSGO na mac-u . na steam ima neke jos igre koje rade na macOS-u ali ne planiram da igram na toj masini ipak je to i laptop nije predvidjeno za gaming.