DELL Inspiron 15 5567


#1

Zdravo svima, imam nadu neku da neko moze da mi pomogne da odgonetnem svoja pitanja u vezi laptopa kojeg sam naveo u imenu teme.

Moj laptop ima:

  • 4GB RAM DDR4,
  • Graficku kartu AMD Radeon R7 M445 sa 4GB DDR5 sopstvene memorije,
  • Procesor Intel® Core i5-7200U

Jako sam novi na ovome, i ovo sve je poprilično čudno za mene početnika.

Da, nemam nikoga sa MacBook/Sistemom tako da moram nekako skontati kako da skinem High Sierra. Molim vas, ako neko zna o čemu je riječ i kako da mi pomogne, slobodno ostavi ideje dole.


#2

Pozdrav druze , dobro dosao na nasu hackintosh zajednicu :slight_smile:
Imamo slican laptop tako da pokusacu da ti pomognem koliko mogu.
za pocetak kao sto i sam zanas treba ti MacOS a najlakse je da sve to odradis iz virutelne masine.Ima na torentima “image” sa High sierra za VM Ware tako da mozes slobodno da kristis da napravis usb installer.

kad to odradis dacu ti moj config fajl koji ce morati najverovatnije malo doterati i imas full working hackintosh :slight_smile:

odbrati paznju i na ostale komponente kao sto je Intel HD 620 grafika ili h520 takodje koja je ti audio kartica , sve ove informacije mozes da izvuces iz AIDA 64. ova radeon grafa nece raditi najverovatnije tako da je moras ugasiti jer se MacOS kolje sa dual gpu.


#3

Hej, hvala ti mnogo.

Bilo bi mi drago, onaj. Ja sam pokrenuo na VMware High Sierra, ma 2GB ram, ali je dobro ide nekako. Nisam uspjeo skinuti cijelu verziju jer mi sa App Stora samo skida 19MB pa cu naci alternativu. Ako imaš Discord nandam se da imaš jer je lakše komunicirati.

Puno ti hvala, ja sam baš nov ovdje a i ne znam kako napraviti pravilan USB za to.


#4

Zdravo, da li će te odgovoriti uopste? Jer već čekam duže vrijeme.


#5

Podizanje macOS sistema na notebook računar je barem meni prilično nepopularan potez. Ponajviše jer notebook računari koriste izvedeni BIOS i koriste dosta dodatnih stvari kojih u desktop varijanti nema (baterija, clamshell opcija, display brightness podešavanja, trackpad itd.), zbog čega se veoma retko uključjem u ovakve diskusije.

Gotovo svi ovde koristimo desktop računare u hackintosh izdanju tako da zapravo i nemamo previše iskustva sa stvarima koje sam gore napomenuo jer nam ne trebaju. To znači da svako ko dođe ovde i pokušava da instalira macOS na notebook računar može praktično dobiti osnovne smernice i instrukcije kako da podigne sistem i kako da koncipira podešavanja za Clover, ali što se svega ostalog tiče moraće samostalno da nađe rešenje pretraživanjem drugih Hackintosh foruma.

Generalno standardan problem u hackbook varijanti su sledeće stavke:

  1. Clamshell opcije (zaklapanje računara treba da pokrene sleep opciju)
  2. WiFi često ne radi, jer kartice koje dolaze sa PC notebook računarima nisu kompatibilne i nema drajvera za iste.
  3. Rad tastature i trackpada zavise od namenski izvedenih drajvera
  4. Audio može biti problematičan ukoliko nije neki ALC čipset
  5. BT problemi
  6. Turbo opcije u pojedinim situacijama ne funkcionišu propisno što dovodi do pregrejavanja procesora i bržeg pražnjenja baterije.
  7. pojedini izlazi ne funkcionišu (SD kartica najčešće)

Osnovno je da svaki početnik dobije osnovnu predstavu o tome kako macOS funkcioniše i kako određene stvari funkcionišu na nivou hackintosh dela. Za to postoje ovde otvorene teme koje smo izdvojili, a iz kojih možeš steći jasniji uvid u neke stvari. Savetujem ti da ih pročitaš i edukuješ se kako bi znao šta treba da napraviš.

Teme su sledeće:

Što se tiče alata za kreiranje USB isntalcije, najpopularnija je UniBeast koja se može skinuti sa tonymacx86 sajta.