Kako kreirati #AppStore račun bez kreditne kartice preko računara

appstore

#1

itunes-on-mac-660x330

Svima dobro poznat, Apple App store je najbolje mjesto za pronalaženje novih besplatnih aplikacija i igara. Znate li da vam nije potrebna kreditna kartica da bi skinuli besplatne aplikacije s App dućana? Ovdje možete naći najnovije upute kako otvoriti korisnički račun (Apple ID) na App Storeu bez kreditne kartice izravno s Apple korisničke stranice putem Maca ili Windowsa.

Upute za Mac ili Win
Korak 1. Instalirajte i otvorite iTunes, te kliknite na iTunes Store gumb pri vrhu aplikacije. Prije nego što krenete dalje, ako koristite nečiji tuđi računar ne zaboravite da ispišete korisnika iz iTunesa.

Korak 2. Spustite se na dno Itunes Store stranice i pronađite zastavicu vaše zemlje u donjem desnom kutu. Ako vaša zemlja već nije izabrana promjenite je u zemlju u kojoj živite kako bi mogli plaćati lokalnom valutom. Iako neke stranice kažu da se mora izabrati Amerika to nije istina. Slobodno izaberite lokalnu zemlju.

Veoma Važno. Iako možete odabrati bilo koju zemlju najbolje vam je da odaberete lokalni iTunes App Store zato što ako ikada promjenite zemlju iTunes će vas tražiti da unesete creditnu karticu i onda ste nigdje. Izaberite zemlju koju želite znajući da je nećete moći promjeniti bez ubacivanja kreditne kartice u budućnosti. Potvrda od strane Apple.com.

Korak 3. Odite up Apps sekciju iTunes dućana tako što kliknite na ikonu pokazanu na slici.

Korak 4. Kliknite na bilo koju aplikaciju, (knjigu, pjesmu, TV epizodu) koja uz sebe nema cijenu ili piše “Free” ili “Get” ovisno o verziji iTunesa te kliknite na Free/Get gumb kako bi skinuli aplikaciju.

Korak 5. S obzirom da nemate Apple ID, sada će vas iTunes pitati da se logirate na iTunes ili da napravite novi Apple ID. Klinite na “Create Apple ID” gumb da bi napravili novi račun.

Korak 6. Sada prihvatite sve uvjete i pravila i popunite osobne informacije koje vas traže na ekranu. Kada dođete do metode plaćanja. Izaberite “None”. Morate unjeti točne informacije i važeću email addresu pošto ćete morati aktivirati Apple ID putem emaila.

Korak 7. Nakon što sve ispunite i izaberete “None” za metodu plačanja. Nakon toga morate potvrditi Apple ID putem emaila. Odite u email i kliknite na link za potvrdu. Apple ID neće raditi ako ga ne potvrdite u emailu.

none

Kad vam se neće pokazati opcija “none”.

  • “None” opcija vam se neće pokazati ako već imate Apple ID pošto je ilegalno praviti više Apple IDa. Apple kao i druge kompanije koriste spam filtere za svoj App Store, tako da ako pronađu konekciju između informacija koje ste unjeli i drugog korisničkog računa none opcije neće biti omogućena.
  • None opcija također neće biti omogučena ako dugujete Appleu novce na ovom ili drugom korisničkom računu. Prije nego što se “none” opcija pokaže morate otplatiti sve dugove.
  • Ako ste dio nečijeg Family Sharinga onda također nećete dobiti opciju za “none”. Osoba koja je glavni učesnik u Family Share opciji mora imati kreditnu karticu na svom Apple ID računu. Što je Family Share?
  • Ako imate mjesečnu pretplatu (Subscription) na neki servis, kao Spotify, Apple Music ili bilo što drugo opcija none neće postojati pošto vam je potreban način plačanja da bi nastavili tu pretplatu. Poništite pretplatu da bi vam se pokazala “none” opcija.
  • U nekim slučajevima opcija “none” se neće pokazati ako koristite App Store po prvi put. Još nemamo potvrdu od Apple zašto se ovo nekima dešava a nekima ne. Ako imate kreditnu karticu možete je upisati i nakon što se prva aplikacja preuzme, možete otići u potavke i promjentiti upciju plaćanja u “none”.

I to vam je to. Sada možete kupovati besplatne aplikacije ali ako išta promjenite kao lokaciju iTunes dućana moraćete ubaciti kreditnu karticu. Isto je točno ako pokušate kupiti aplikaciju koja se plaća.

izvor: omizio.com