Mount (1,2,3,4,5,6.....15) failed

macoshighsierra

#1

Pozdrav svima,

Od jutros imam problem sa Hackintoshom, naime kada sam ga jutros ukljucio docekao me znak zabranjeno, a kada sam u verbose pogledao o cemu je rec pisalo je samo mount (1) failed, mount (2) failed… Stvarno ne znam u cemu je problem posto imam SSD koji je 100% healthy i jos uvek mogu da pristupim svim fajlovima putem Windows-a (imam HFS+ driver u Win)

Ako neko ima predstavu, molim vas pomagajte

Edit: Zaboravio sam da napomenem da je sistem stabilan vec skoro godinu dana i update za High Sierru je prosao glatko 2 nedelje nakon njenog izlaska.

Edit 2: http://dodaj.rs/images/sbqnT.jpg evo je tacna greska, a i primetio sam da mi se Clover dosta sporije ucitava.


#2

Jesi li probao da pokreneš recovery particiju?

Ako možeš da uđeš u recovery mod, pokreni odande Disk Utility i daj mu da overi disk. Slika koju si okačio je sitna ali vidim da se radi o nešto drugačijem problemu na koji sam ja nailazio. Problem sa kojim sam se ja nekoliko puta susreo, vezuje se za grešku koju je izazvao Windows. Dešava se neretko da kada se kopiraju fajlovi iz Windows-a na macOS particiju dođe do brljanja i onda se javlja taj problem sa butovanjem macOS-a jer mu je index poremećen. Rešenje kojem sam ja pribegao je najpre provera diska iz single user verbose moda, a onda ako to ne opravi sistem, idem na recovery particiju pa odande popravka preko Disk Warriora. Problem je što DW ne radi još uvek sa High Sierrom tako da ti ta alatka za sada ne igra, već ti ostaje samo Disk Utility koji nije baš u stanju da se izbori sa svim problemima.

Možeš još eventualno da probaš da nabaciš Clover na USB flešić pa da probaš da butuješ sa njega. Kažem opet, situacija koju imaš se razlikuje od one koju sam ja imao, pa ko velim možda nije loše i to probati za svaki slučaj.


#3

Uspeo sam da resim stvar sa Recovery particijom. Pokrenuo sam First Aid na startup particiji i stvar je resena, sve je kao pre. Hvala puno na savetima!

Jedino primecujem sada da mi se Clover dize mnogo mnogo sporije, tj. onaj deo gde skenira traje dugo…