Pomoc pri instalaciji za moju konfiguraciju


#1

Mozda je vise pitanje za FCP temu, ali bar da postoji info kako se na ovoj konfiguraciji instalira High Sierra.

Instalirao sam bez problema High Sierra-u na moju konfiguraciju.
Instalacija bez ikakvih argumenata ili bilo cega, samo boot sa flash-a napravljenog sa Unibeast-om, verzija OS-a 10.13.1., iskljucena RX480, znaci samo integrisana.
Kad se zavrsila instalacija i napravio User-a, iz Multibeast-a instalirao driver za zvuk, mrezu i USB3.0 kao i clover na EFI particiju. U EFI/CLOVER/KEXT ubacio Lilu i Whatevergreen kextove, nakacio RX480, iskljucio integrisanu i to je to. Sve radi (kao i u Sierra-i sto mi radi) osim sto iz Final Cut-a 10.4 ne mogu da exportujem u H.264, cim krene export odmah izbaci .
Probao sam FCP 10.4 u poslednjoj verziji Sierra-e i radi normalno export, znaci da je neki problem do High Sierra-e i Hack-a, posto na pravom Mac-u i High Sierra-i takodje radi normalno export.
Da li mozda neko ima neku ideju sta bi mogao da bude problem?


High Sierra kategorija
#2

Koliko se ja razumem High sierra je jos u DP fazi? - sto znaci da moze biti problem i sa samim programom pod high sierra. Final cut uglavnom bude upgrejdovan shodno sa zadnjom verziom ili final release GM. Kakav error ti izbaci? Slika? Text?


#3

Evo koja poruka izadje.

04

Slazem se da moze biti problem i sa samim programom, ali ako ima problem na bilo kojoj relaciji High Sierra - FCPX 10.4 kako nema nikakvih problema na pravom iMac-u?

Export u Prores radi savrsheno normalno, samo kad treba h264 nece.


#4

Mislim da to cak i nije do sistema. Isto tako da i nije glavim delom do programa… vec da se zaglupio tacnije CACHE ga muci. Probaj da pozatvaras sve projekte u FCP, i da izadjes iz njega na Quit. Nakon toga probaj da ga startujes i da ubacis projekte koje zelis da exportujes.

Ne garantujem da ce da ti sredi problem, al’ ja bih poceo odatle. :slight_smile:


#5

Ma nema to veze… Sveze instaliran sistem, sveze instaliran FCP, znaci nije nesto sto je radilo pa sad ima nekog krsha tu, napravim novu i jedinu biblioteku, u projekat ubacim video (koji sam inace u sierri i sa FCP 10.3.4. posle toga normalno editovao i exportovao), ne diram nista u projektu samo kliknem da exportujem, i sve radi osim h264.
Prosto, sve isto osim OS-a i nece da exportuje u h264, na hack-u.


#6

@silenthunters2 iskreno, ne znam o cemu bi moglo da se radi. Pogledacu malo na internetu pa ako iskopam nesto, javljam ti. :slight_smile: