U koje svrhe koristite Hackintosh ?


#1

U koje svrhe koristite Hackintosh ?
Zbog cega ste poceli da koristite mac os ?
Dali iz radoznalosti ili profesionalno ?

Svi znamo da Hackintosh zahteva puno ucenja, citanja i trazenja odgovora po raznim forumima


#2

hackintosh koristim za sve cega se setim, od multimedije do noob-ovskog web programiranja pa cak i po neke igre :slight_smile:

koristio sam 8 godina iOS (od 2G modela) i samim tim sam oduvek imao zelju da probam/imam Mac ali na zalost u to vreme nije bilo prilike dati vecu sumu novca iz jednog dela… kako sam cesto apgrejdovao tadasnji PC, izracunao sam koliko vredi to sto imam, skupio jos para i porucio iMac CTO model.
u medjuvremenu sam sklopio novi PC (trenutni hackintosh) i bez ikakvog plana jedne veceri uspesno instalirao svoj prvi Hack :slight_smile:. ubrzo nakon toga je iMac zavrsio kod burzera a meni ostao hack kog iz milosti zovem MacKiller :sunglasses:

verujem da sam imao vise srece nego ikakvog znanja i jos uvek sam noob pa sigurno ne bih uspeo tako lako da instaliram isti na nekoj starijoj masini uz neke druge/starije toolove i procedure…

my 2 cents…


#3

Mene je isprva bio privukao efektan interfejs koji je macOS imao u vreme Leoparda. Drugi razlog su bili neki programi koji su bili Apple ekskluziva, tipa FinalCut, Aparatura, iWork i iLife paketi. Treći razlog, nema virusa!

Inače nije to baš išlo glat kod mene, prevashodno zato što je u to vreme bila velika zafrkancija uopšte instalirati macOS na neki PC. A i kad sam ga instalirao trebalo mi je još jedno pola godine ako ne i celu godinu dok sam ga napravio da radi skroz propisno, tako da sam kao primarni sistem tokom tog perioda i dalje koristio Windows. Kasnije kada sam se skroz navikao, potpuno sam se prešaltao na macOS, dok danas recimo koristim oba OS-a podjednako.

Što se operativnog dela tiče, koristim ga skoro za sve. Photoshop (crtanje, slikanje, obrada fotografija), web design, video editovanje i 3D modelovanje, premda ovo zadnje praktikujem više da radim iz Windows-a jer ti programi bolje funkcionišu tamo.