Vivo Apex je pravi 'all-screen' telefon (video)

vivo

#1

a3f6c459d119e4f5efe8e5236d4f539e

Tokom ovogodišnjeg MWC sajma, jedan uređaj je izazvao posebnu pažnju, a to je Vivo Apex koncept telefon. Telefon karakteriše 91% screen-to-body odnos i kamera koja je smeštena u okvir uređaja iz kojeg iskače na poziv tasterom.

Iako je prvobitno reklamiran kao koncept uređaj od strane kompanije Vivo, Apex će se zapravo naći u masovnoj proizvodnji od sredine 2018. godine, a na tržištu bi trebalo da se pojavi nekoliko meseci kasnije.

Sada nam YouTube kanal Unbox Therapy donosi kratak video prikaz Vivo Apex telefona i nekih njegovih karakteristika. Ekran Apexa ima okvir debljine 1,8 milimetara sa gornje, leve i desne strane, dok debljina donjeg okvira iznosi 4,3 milimetra.

Vivo koristi 5.99-inčni OLED ekran, čiji donji deo predstavlja veliki in-display senzor otiska prsta. Telefon će pokretati Qualcommov Snapdragon 845 čipset, a imaće USB-C i 3.5mm priključke u dnu uređaja.

Za sada nisu poznate ostale specifikacije telefona, a s obzirom na to da je tehnologija proizvodnje telefona napredna i komplikovana, očekuje se da će uređaj imati i premijum cenu kada se bude pojavio na tržištu.


Izvor: Benchmark.rs