Posts by dbm

  bobenia , iskreno nikad nisam radio takvu vrstu backup-a. Skoro sve applikacije su ti vec sacuvane ako si ih skidao preko Appstore, a za externe mozes manuelno da sacuvas na dropbox, gdrive recimo instalacije i kasnije ih samo svuces. Ukupno trajanje manuelnog backupa moze da traje koliko i meni kafa :)


  (Ja iskreno volim, da uvek uradim CLEAN install sto podrazumeva novi cache za svaku aplikaciju)

  vladimir88 - to podrazumeva "-v" = Verbose mode, sto znaci da ce ti izbacivati gomilu textova za nekoliko sekudni/minuta (ili deo bez Grafickog Okruzenja). Naravno posotji druga opcija (vrv. laksa - al opet savetujem sluzi se sa boot flagom -v trebace ti u hackintosh svetu.  Druga opcija, kucaj sledecu komadnu u Terminalu (kad si u OSX)

  bdmesg - Trebalo bi da ti ocita gomilu texta koje ces moci da kopiras ili exportujes u .txt formatu. Nakon toga uploaduj log ovde na thread, kako bi prelistao na brzinu.

  Ajde ako uspes nekako okaci -v bootflag log ili snimak, da prelistamo malo da vidimo o cemu se radi. Grafiku ce'mno lako resiti preko nvidia drivera.A boot sa samog diska tako sto cemo instalirati bootloader (Kasnije o Bootloaderu nesto vise u narednom periodu u datoj kategoriji sajta). - uglavnom resicemo problem odvajanja boota preko usb-a.


  Za nas slucaj koristicemo Clover - Posto sad hocu da te nateram da razmisljas jer tako ces najbolje savladati operacije i instalacije samog OSX sistema, a gde zaglavis tu sam da pomognem. (Clover instaliraj na OSX paritciju koju si kreirao) u mom slucaju (Particija "DB");
  i standradna instalaciona konfiguracija;
  ----


  i skini nvidia webdriver updater za instalaciju webdrajvera. Javi gde zaglavis pa da nastavimo dalje. :)

  Iskreno, sam mislio da je izasao driver update. -- Sreca pa si odma naglasio da me lisis muka od samog pocetka. :D


  No, super ako si uspeo da napravis da radi sve kako treba, mada ja cu ipak da sacekam oficijalan release.

  super :-(


  downgrade ne mogu napraviti ako nemam time machine upaljen prethodno?

  Recimo i da imas upaljem Time Machine, opet ti ne bi preporucio restorovanje preko toga. Moja preporuka sacuvaj sve fajlove/dokumentaciju na siguran disk. Zatim napravi ponovo FRESH instalaciju sa USB-a. (Sve to moze da ti traje ukupno oko 45min) sa podesavanjem. :D

  Sada imas 2 solucije, da "CEKAS" zadnji webdriver koji podrzan za tvoju vereziju OSX-a. (Sto moze relativno da potraje) ili da "DOWNGRADE" OSX verziju na kompitabilnu verziju sa Webdriverima 10.13.6 (17G65).

  bobenia - Dobrodosao na Hackintosh.rs


  No, tvoj problem uopste nije problem. To je apsolutno normalna pojava jer se ne poklapaju serijski brojvi OSX-a.


  Probaj da bootujes bez Nvidia Webdrajvera u sistem sa komandom :


  nv_disable=1

  "Other OS" opcija ti je samo za prepoznavanje USB-a. Koliko vidimo tebi je USB bootabilan. Koliko si dugo cekao na IOconsole users? Jer nekad moze i da potraje ocitavanje USB-a (+ ako ti je usb veoma spor ). Preporucujem da probas i drugi PORT/SLOT za USB. Sacekaj nekih 10-20min pa javi ako problem i dalje postoji.


  Koliko vidim ti nemas problem sa grafikom jer "DSMOS arrived" pokazuje da je graficki deo prisutan.

  vladimir88 , Pozdrav


  Koliko vidim ti imas originalni MacOS (Clean verziju) gde nema nikakvih dodataka (Kext-va), sto znaci da samim tim ne moze da prepozna dati hardware ispred njega.  • Mojave --- https://drive.google.com/file/…uOMcVJvLWsFTt27xzGAF/view

  • High Sierra --- https://drive.google.com/file/…DUuiWIwtnFmHf7CQw5um/view

  • Instaliraj ovaj program ETCHER - koji ce ti pomoci da napravis bootabilan USB.


  Nakon toga mi okaci screenshot gde zapinje.


  Pozdrav :)